Projecte

Som de Salt és una de les 22 Comunalitats Urbanes existents a Catalunya, unes ajudes econòmiques per a projectes bianuals finançades pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat que ofereixen en un moment post-pandèmic per tal d’enfortir i potenciar les xarxes econòmiques locals. Aquestes comunalitats formen part del Programa d’Economia Social de la Generalitat de Catalunya, juntament amb els Ateneus Cooperatius i els Projectes Singulars.

 A Salt, l’Ateneu Popular Coma Cros és l’entitat encarregada d’acollir aquest projecte i tirar-lo endavant conjuntament amb les associacions saltenques Milfulles i La Copa, la cooperativa de comunicació Glam.coop i l’Ajuntament de Salt. Aquest comitè activador aterra el projecte a la vila, l’adapta a la seva realitat i l’apropa a la ciutadania per tal d’empoderar-la i, al mateix moment, crear o reforçar projectes d’economia social i solidària i impulsar iniciatives de proximitat.

Per tal de dur a terme aquest enxarxarment entre la ciutadania i entitats de la vila, Som de Salt crea cinc línies d’actuació, els anomenats “Eixos”. Actualment hi ha l’eix de cultura, l’eix agroaecològic, el tèxtil, el de mobilitat i el de residus. Cada un d’aquests eixos treballa a partir dels seus propis Grups de Treballs (GTs) per acordar els seus objectius i activitats, sempre obertes al poble. D’aquesta manera, es pretén que els saltencs i saltenques creïn un desenvolupament socioeconòmic transformador dins el municipi a través de projectes d’economia local en una lògica cooperativista, comunitària, inclusiva, solidària  i sostenible, cinc valors que ens defineixen com a projecte.

Trobada de presentció de Som de Salt
Presentació de Som de Salt
TROBADA 0 SOM DE SALT | © ©Somdesalt