CAPOEIRA CANIGÓ

Àmbits Cultura Esport
Persones a les que s'adreça Tota la població
Categoria Entitat

Capoeira és una expressió cultural que engloba diverses facetes: arts marcials, música, expressió corporal i lingüística. Va ser desenvolupada a Brasil per descendents d'esclaus africans i és originària d'Angola. Es coneix per moviments ràpids i expressius, que utilitzen braços i cames per executar maniobres de gran agilitat en forma de puntades, girs i tombarelles. Capoeira Canigó s'estableix a Salt l'any 2001 i es dedica a la divulgació i l'ensenyament de l'expressió cultural afro-brasilera.

 • Què treballem?

  L'entitat treballa la musicalitat i moviments característics d'aquest art, fomentant la coordinació, l'expressió, la cooperació i la convivència, entre d'altres. Tot plegat sense cap mena de segregació.

  • Pràctica i divulgació de l'art de la capoeira.
  • Promoció de la cultura afro-brasilera.
  • Participació en trobades regionals i nacionals.
 • Com ho fem?

  L'entitat es reuneix setmanalment a l'Ateneu de Salt. Les sessions es subdivideixen en preparació musical (instruments i cant), física (flexibilitat, resistència, força), treball tècnic (individual, en parella i grup), i reunions per practicar el joc de la capoeira a la "Roda de Capoeira" -declarada Patrimoni Cultural de l'Humanitat al 2014-, també són freqüents els intercanvis amb altres associacions d'aquesta modalitat a l'àmbit europeu. 

Contacte

Web: https://capoeiracanigo.cat/
Correucapoeiracanigo@gmail.com
Telèfon: 666 914 931
Adreça: C/Sant Antoni, 1 Salt (Ateneu Popular de Salt)
@capoeiracanigo
@capoeiracanigo