ASSOCIACIÓ DOTA

Àmbits Educació Cultura
Persones a les que s'adreça Dones
Categoria Entitat

És una entitat formada per voluntàries, professionals i usuàries de l'associació unides per les ganes de formar-se, d'implicar-se i de fer comunitat. El principal objectiu de DOTA és millorar l'accés a l'educació i la formació de les persones adultes a Salt i, en particular, de les dones migrants que hi viuen.

  • Què treballem?

    DOTA parteix de les experiències, necessitats i desitjos de les estudiants com a font d'autoconstrucció del saber, ja que moltes d'aquestes dones són grans creadores a la seva vida quotidiana, tot i que poques vegades poden orientar la seva creativitat en benefici propi, ja sigui per aprendre, expressar sentiments o fomentar l'autonomia personal o professional. L’aprenentatge es desenvolupa mitjançant tres projectes de formació complementaris:

    • Classes d'alfabetització. Classes per aprendre a llegir, escriure i parlar des d'una perspectiva corporal, afectiva i experiencial.
    • Moure, moure's: cos i llengua. Taller de moviment i expressió corporal per relaxar-se, enfortir-se, fer vincles, però també aprendre la llengua de forma inconscient.
    • Art i conversa. Taller que es basa en l'art i la conversa per potenciar l'autonomia, l'aprenentatge i la interrelació.
  • Com ho fem?

    L'objectiu sempre és portar cap a les paraules dones migrants gens o poc alfabetitzades i, per tant, no familiaritzades amb els processos d'aprenentatge habituals que necessiten trobar noves vies d'accés lingüístic, és a dir, noves maneres d'estudiar basades en la creació, la corporalitat, l'afecte i l'experiència. En el marc d'aquests tres eixos de formació, s'organitzen sortides a diferents espais i esdeveniments de Salt, així com exposicions a l'Ateneu Popular del municipi.

Contacte

Webwww.associacio-dota.org
Correudota.gestio@gmail.com
Adreça: Plaça u d'Octubre, 1 (Ateneu Popular de Salt)
@associaciodota
@associaciodota